Obloanele batante au un design si o functionalitate unica.

Posibilitatea de a fi vopsite intr-o gama foarte larga de culori RAL sau imitatii de lemn, ce le face potrivite pentru orice stil arhitectural. Solutiile constructive disponibile sunt numeroase: cu lame fixe sau orientabile, cu fixare pe toc sau direct in perete.

Cu toc complet. Aceasta varianta se caracterizeaza prin prezenta tocului pe intreg perimetrul oblonului. Se instaleaza acolo unde pervazul exterior al ferestrei nu iese din planul fatadei.
Avantaje: instalare usoara
Cu toc fara prag. Aceasta varianta se caracterizeaza prin prezenta tocului pe intreg perimetrul oblonului, mai putin latura inferioara, adica pragul. Se instaleaza acolo unde pervazul exterior al ferestrei iese din planul fatadei sau la usi unde prezenta pragului ar putea stanjeni accesul.

 

Avantaje: Practic
Fara toc. Obloanele fara toc, dau fatadei un efect estetic deosebit. Balamalele din gama „Country” se fixeaza direct in zid. Gaurile in perete se dau cu ajutorul unui ghidaj special.

 

Avantaje: Estetic
In functie de panoul de lamele:
Cu lamele orientabile. Mecanismele cu care sunt echipate aceste obloane permit orientarea lamelelor in unghiuri cuprinse intre 0°-100°, controland astfel accesul luminii si gradul de ventilare. Orientarea se poate face manual prin intermediul manerului sau cu mini-actuatoare electrice.

 

Avantaje: gradul de ventilare si accesul luminii reglabil.
Cu lamele fixe – pozitia deschis. Caracteristica acestui panou de lamele este pozitia fixa a lamelei: inclinata la 35°.

 

Avantaje: panou de lamele foarte solid ce permite ventilarea continua.
Cu lamele fixe – pozitia inchis. Ca si in varianta precedenta, lamelele sunt fixe, dar de aceasta data in pozitia inchis, creand un panou ermetic, prin care apa, lumina, praful, zgomotul cotidian nu patrund.

 

Avantaje: panou de lamele ermetic si foarte solid.
Cu lambriu – acest tip de oblon foloseste lambriul din aluminiu in locul lamelelor orizontale. Lambriul poate fi dispus vertical sau orizontal.
DOGA – Cu lambriu – acest tip de oblon foloseste lambriul din aluminiu in locul lamelelor orizontale. Lambriul poate fi dispus vertical sau orizontal.

 

Avantaje: panou ermetic, foarte solid.
Cercevea speciala si lambriu. Aceste tipuri de obloane, realizabile in diferite culori dar si imitatii de lemn, sunt produse de o eleganta extrema ce reproduc fidel forma vechilor sisteme de inchidere. Designul deosebit, excelenta rezistenta la impact si un grad maxim de obturare a luminii fac din acest tip de oblon un sistem de inchidere “multiavantaj”. Accesoriile folosite sunt intotdeauna in armonie cu forma oblonului si completeaza intr-ul mod aparte, nota rustica al acestuia. Profilul de cercevea folosit in acest caz este foarte putin vizibil din exterior, lasand aproape intreaga suprafata exterioara a oblonului ocupata cu lambriul din aluminiu.

 

Avantaje: panou ermetic, foarte solid, cu un design deosebit.