Stiaţi că:

…izolarea optima a geamului termopan este data de bagheta de aluminiu de 16mm grosime

…o bagheta mai lata sau mai ingusta decât cea de 16mm face ca pierderile prin camera termopanului sa creasca exponenţial

…in interiorul geamului termopan nu este vid ci este aer sau un gaz rar (ex: argon, krypton)

…aerul dintre foile de sticla este un bun izolator termic

Scurt ghid pentru producerea tamplariei

In producerea ferestrelor si a usilor din pvc se executa urmatorii pasi:

1.Debitarea profilelor din pvc si a armaturii

In situatia in care profilele sunt depozitate afara sau la o temperatura diferita de cea la care se lucreaza in atelierul de tamplarie, se recomanda depozitarea acestora la temperatura de lucru ( minim + 10 grade ) cu cel putin 10-12 ore inainte de prelucrare.
Profilele sunt taiate la capete cu o inclinare de 45 de grade si sunt imbinate de regula intr-un unghi drept. Profilele se pot suda si intr-un alt unghi.
Lungimea de taiere a profilului este lungimea din desenul de executie la care se adauga 6 mm, adaos de lipire, care se pierd prin topirea materialului cu 3 mm la fiecare capat.
Lungimea profilului pentru cercevea se calculeaza in felul urmator: profilul de cercevea acopera tocul cu cate 8 mm pe fiecare parte, in total 16 mm si totodata trebuie tinut cont si de cei 6 mm care se pierd la lipire, asadar: Lungime debitare cercevea = dimensiune gol rama + 22 mm.
La taierea baghetei ( pentru ca in nutul baghetei de pe toc se gaseste material topit ), varful baghetei se va tai ape partea de feder, pe aproximativ 10 mm cu ajutorul unui cleste bine ascutit.
Debitarea teului despartitor se efectueaza astfel: se masoara golul tocului sau a zetului de fereastra si se debiteaza la aceeasi masura intrucat freza taie doar in partea exterioara a teului.
Debitarea montantului sau a inversorului – se masoara inaltimea zetului de fereastra si se scade dimensiunea capacelor, respective 80 mm.
Fiecare profil PVC are armatura sa specifica, realizata din profil zincat, grosimea minima recomandata fiind 1.2 mm pe alb si 1.5 mm pe colorat. Armatura se fixeaza cu suruburi autoforante de 3.9 *16 / 19. Acestea se insurubeaza cu surubelnita pneumatica sau electrica la distante de 250-350 mm unul fata de celalalt. Armatura are rol de rigidizare a profilului, cu cat grosimea armaturii este mai mare cu atat mai mult rigidizeaza profilul pvc.
De obicei profilele au pe fata ( partea care se monteaza suruburile de armare ) un mic canal, acesta este de ghidare si indicare pentru pozitia optima a suruburilor.
Armatura se debiteaza la dimensiuni mai mici decat profilul – poate fi cu pana la 100 mm mai scurta decat lungimea profilului.

2.Realizarea gaurilor de drenaj, a gaurilor de depresurizare si a gaurilor pentru montarea feroneriei

Orificiile de scurgere sunt importante pentru a asigura drenajul apei care se scurge pe suprafata geamului, insa daca nu sunt executate corect acestea se pot obtura, iar scurgerea sa nu mai aiba loc.
Executarea corecta este urmatoarea: atat pe toc cat si pe fereastra se executa pe partea interioara, trei perforari cu burghiul de 4 sau 5 mm la aproximativ 15-20 mm de colturile interioare ( sau al teului despartitor ), pe partea exterioara a tocului se executa o perforare continua de aproximativ 30 mm la o distanta de 100 mm fata de ultima perforare interioara.
Aceste perforari ale profilului pvc au rorlul de a ghida apa catre exterior.
Gaurile de depresurizare ajuta si scad coeficientul de dilatare atat pentru profilele pvc alb cat si color, insa pentru profilele colorate sunt cu atat mai importante de executat.
Unde se dau acestea?! Intotdeauna atat pe fereastra cat sip e toc in partea superioara cu un burghiu de 5 mm este de ajuns o singura perforare in ambele colturi la aproximativ 100-120 mm de colt.
Pentru ochiurile de geam cu teu despartitor/traverse orizontale este necesara practicarea orificiilor de scurgere si in profilul T.
Gaurile de prindere ale balamalelor se executa numai cu sabloane specifice pentru realizarea ferestrelor si usilor intr-un standard optim.
Neutralizarea sabloanelor, debitarea corecta a feroneriei si a prinderii corecte a acesteia scade standardul de calitate a tamplariei executate.

3.Amplasarea si fixarea armaturilor metalice in profilele din pvc

– Prinderea se realizeaza prin suruburi.
Armaturile metalice au rol de rigidizare al profilelor, iar debitarea si fixarea lor este importanta.
Debitarea lor nu trebuie sa depaseasca 50 mm de marginea interioara a profilului ( latura mai mica a profilelor dupa ce au fost debitate la 45 de grade ). Fixarea lor se face cu holsuruburi autoforante de 3.9 x 19/25 la o distanta de 300-350 mm unul fata de celalalt pe alb, iar pe color 250-300 mm.

4.Imbinarea profilelor prin sudura

Ferestrele sunt considerate cele mai longevive material de constructii. Durata de viata a ferestrelor din PVC cu profil U este de aproximativ 50 de ani sau chiar mai mult. Ferestrele sunt supuse la diferite incercari: greutatea sticlei, fortele rezultate din folosinta, incercarile din vant, solicitarile aparute din cauza schimbarilor de temperatura. De aceea, pentru calitatea acestor ferestre sunt mai importante imbinarile de colt decat rezistenta la rupere. Sunt realizate diferite incercari in timp pentru a discuta si studia concluziile rezultate.
Factorii de care depind calitatea unei suduri sunt: receptivitatea, grosimea peretilor exterior si despartitori, geometria profilului, temperatura de sudura, presiunea si timpul de incalzire, temperature mediului inconjurator, curentul de aer sau condensul; acesti factori sunt respnsabili pentru determinarea calitatii si pentru controlarea sudurii profilelor.
Lipirea profilelor se realizeaza cu masina de lipit respectand indicatiile de timp si temperature masinii. Pentru profile timpul de incalzire este de aproximativ 15-20 de secunde, timpul de presare este de aproximativ 20-30 de secunde, iar temperatura de lipire este de 220-250 grade C. Pentru profilele de usa se recomanda folosirea unui tip de incalzire cu 3-5 secunde mai mare. De asemenea, daca temperatura mediului este scazuta timpul de incalzire se va mari corespunzator.
La fiecare colt, latimea cordonului de sudura trebuie sa fie de 3 mm pe o parte si 3 mm pe cealalta. Sudura trebuie sa fie uniforma si lucioasa, nu are voie sa prezinte pori, crapaturi, parti ingalbenite sau innegrite.
Pentru a impiedica deformarea sau deplasarea profilelor in timpul operatiei de lipire, se recomanda folosirea bacurilor de lipire.
Profilele Windoline sunt disponibile cu garnitura cu garnitura termosudabila si va fi sudata impreuna cu profilul. In acest caz, capetele garniturii ar trebui scurtate cu 2 mm pentru ca bravura rezultata sa nu fie prea groasa si prea rigida. Aceasta garniture trebuie protejata la debavurarea coltului exterior in cazul cercevelelor.

5.Debavurarea colturilor in zona sudarii ( indepartarea surplusului de material )

Aceasta operatiune se poate realiza atat manual cat si cu masina automata de debavurat care realizeaza debavurarea precisa a coltului exterior si a fetelor superioare si inferioare, asigurand o productivitate crescuta.

[]
1 Step 1
1. Oferta de tamplarie pvc a fost detaliata si explicita pentru dvs.?
2. Ati fost anuntat din timp despre realizarea montajului ferestrelor termopan?
3. Calitatea tamplariei pvc cu geam termopan a fost:
4. Montajul tamplariei pvc si comportamentul echipei de montaj a fost:
5. Calificativul general pentru ofertare-anuntare montaj-calitate tamplarie termopan-servicii montaj este:
Previous
Next
powered by FormCraft